Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Nogomet
07.05.2020. - 12:53

Loše vijesti iz Torina; jedan nogometaš pozitivan je na koronavirus, nitko ne zna kad će se nastaviti Serie A

Izvor: Profimedia / Autor: Cafaro / LaPresse / Profimedia
Talijanski nogometni prvoligaš Torino objavio je da je jedan njihov igrač zaražen koronavirusom, ali nije naveo o kome je riječ. U isto je vrijeme talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora izjavio kako je trenutno nemoguće odrediti datum kada će se nastaviti natjecanje u nogometnoj Seriji A...

Torino je izvijestio da nogometaš nije imao nikakve simptome, te je odmah stavljen u karantenu, gdje će pratiti njegovo stanje.
Ovog tjedna neki talijanski prvoligaši počeli su sa individualnim treninzima, ali pod strogim uvjetima.
No, talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora nije tako optimističan. Izjavio je kako je trenutno nemoguće odrediti datum kada će se nastaviti natjecanje u nogometnoj Seriji A.
'Svi se nadamo da će se nogometno prvenstvo nastaviti, ali trenutno je nemoguće odrediti datum kada će to biti. U nogometu nije moguće fizičko distanciranje, niti uporaba zaštitnih maski. Tek smo počeli sa postupnim ublažavanjem restriktivnih mjera i trebamo pričekati da vidimo kako će se situacija razvijati', kazao je ministar Spadafora.
U Italiji je od covida-19 umrlo više od 29.000 ljudi, a broj zaraženih je oko 213.000. U ponedjeljak se krenulo sa postupnim ublažavanjem mjera, a neki talijanski prvoligaši počeli su sa individualnim treninzima, i to dva tjedna ranije negoli je prvotno bilo predviđeno.
Zbog pandemije koronavirusa Seria A zaustavljena je 9. ožujka. Do kraja prvenstva ostalo je još 12 kola, a sve bi se utakmice trebale igrati pred praznim tribinama. Optimistična predviđanja govore da bi sezona u Seriji A mogla biti nastavljena u lipnju, a završila bi početkom kolovoza.

Poslednje vijesti

Poslednje videosnimke