Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Nogomet
14.05.2020. - 08:49

Talijanski klubovi jednoglasno odlučili; poznat je datum kad se napokon nastavlja Serie A

Izvor: Profimedia / Autor: Insidefoto / ddp USA / Profimedia
Klubovi talijanske Serie A na Generalnoj skupštini održanoj u srijedu glasali su za nastavak prvenstva 13. lipnja, ali konačnu će odluku ipak donijeti talijanska Vlada
Predstavnici klubova održali su video konferenciju s čelnicima Serie A i odlučili kako su se stekli svi uvjeti da se sezona nastavi 13. lipnja. Ipak, konačnu riječ će dati talijanska Vlada, ali svi vjeruju da neće raditi probleme oko povratka nogometaša na teren.
Klubovi su dobili dozvolu da od 18. svibnja mogu planirati grupne treninge što znači da imaju uvjete da se punom parom spremaju za nastavak sezone u kojoj nas sigurno očekuje dosta uzbuđenja.
Corriere dello Sport piše kako su čelnici Serije A već napravili raspored za nastavak sezone. Prve utakmice će se igrati 13. lipnja, a sezona će se završiti 2. kolovoza ako sve bude išlo prema planu.
A plan je da se prvo odigraju zaostale utakmice, a potom da se sezona nastavi od 27. kola. Također, planirano je da se u prvom mogućem slobodnom terminu između 1. i 22. srpnja igraju uzvratne utakmice polufinala Kupa Italije, a zatim i finale.
Talijani su tražili dozvolu od Uefe da se sezona produži do 14. kolovoza, ali su dobili odbijenicu. Zato će sezona završiti do 2. kolovoza, a potom će se Juventus, Napoli, Atalanta, Inter i Roma spremiti za utakmice Lige prvaka i Europske lige.
'Što se nastavka sportskih aktivnosti tiče, 13. lipnja je naznačen kao mogući datum nastavka prvenstva. U skladu s medicinskim protokolima za zaštitu igrača i svih ostalih koji će biti uključeni', stoji u priopćenju Serie A.
Klubovi su također pozvali televizijske kuće da 'poštuju rokove za plaćanje za prava prijenosa kako bi zadržali konstruktivne odnose s njima'.

Poslednje vijesti

Poslednje videosnimke