Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Nogomet
25.05.2020. - 07:32

Talijani potvrdili: nogometno prvenstvo nastavlja se 13. ili 20. lipnja, a navijače čeka i veliko iznenađenje

Izvor: Profimedia / Autor: UK Sports Pics / Sipa Press / Profimedia
Talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora potvrdio je da bi Serie A mogla s natjecanjem nastaviti 13. ili 20. lipnja, dodavši kako postoji mogućnost prikazivanja utakmica besplatno na televiziji
'Radimo na dva moguća datuma za nastavak Serie A, a to su 13. ili 20. lipnja. Stigao je protokol za nastavak sezone i sličan je onome koji smo dogovorili za treninge. U četvrtak ćemo odlučiti kada će se sezona nastaviti', rekao je talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora za RAI TG3.
Talijanski nogometni savez (FIGC) u nedjelju je predao medicinski protokol za utakmice, a sada se očekuje odluka Vlade. Postoji vladina uredba kojom se zabranjuje natjecateljski sport do 14. lipnja, ali to bi se moglo prilagoditi datumu ako će brojevi oboljelih od koronavirusa i dalje opadati.
Strahuje se da bi se navijači, kojima će biti zabranjen dolazak na stadione, mogli okupljati u lokalnim kafićima ili posjećivati prijatelje koji plaćaju televizijske programe kako bi gledali utakmice. Zbog toga postoji mogućnost da će se Serie A besplatno emitirati na tv postajama.
'Moramo nešto dogovoriti kako bi se izbjeglo okupljanje navijača u kafićima', dodao je ministar sporta.
Podsjetimo, klubovi Serie A na Generalnoj skupštini održanoj u srijedu glasali su za nastavak prvenstva 13. lipnja.
'Što se nastavka sportskih aktivnosti tiče, 13. lipnja je naznačen kao mogući datum nastavka prvenstva u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu igrača i svih ostalih koji će biti uključeni', poručili su iz Serie A.
Klubovi su također, pozvali televizijske kuće da 'poštuju rokove za plaćanje za prava prijenosa kako bi zadržali konstruktivne odnose s njima'.
Spadafora je istaknuo i kako se nada radikalnim promjenama u nogometnom sustavu Italije, zbog kojih bi Serie C mogla biti znatno smanjena.
'Ova izvanredna situacija je pokazala neka kritična pitanja u svijetu nogometa s kojima ćemo se suočiti u reformi, koja će se dogoditi pred kraja ljeta. Među tim pitanjima je i to da ćemo omogućiti nogometašicama da postanu profesionalne sportašice', rekao je Spadafora.

Poslednje vijesti

Poslednje videosnimke