Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
NAJAVLJUJEMO: Vikend derbija u Serie A!
Nogomet
31.10.2019. • 17:37

NAJAVLJUJEMO: Vikend derbija u Serie A!

NAJAVLJUJEMO: Vikend derbija u Serie A!
Posebno se ističu sraz Rome i Napolija te Torina i Juventusa...

11-to kolo "Serie A", donosi nam čak tri derbija. Prvi se igra u subotu od 15 sati na "Olimpicu" između "Rome i Napolija". Obje su momčadi neporažene u prethodnih 5 kola. Rimljani su serijom dobrih rezultata stigli do četvrtog mjesta. Imaju 19 bodova, odnosno bod više od svojih gostiju.

I jedni i drugi imaju napadački pristup, pa se s pravom možemo nadati i susretu s više pogodaka.. Unaprijed nešto prognozirati je teško, jer kako "Roma", tako i "Napoli", posjeduju kvalitetu za osvajanje sva tri boda. Na posljednja tri gostovanja kod "Rome", "Napoli" je sva tri puta pobijedio. Za domaćine, to je svakako veliko upozorenje.

Istoga dana, ali od 20,45 igra se najstariji talijanski derbi "Torino-Juventus", ujedno i veliki gradski obračun poznat i kao "Derbi della Mole". "Torino" je u velikoj krizi. Od mogućih 15 bodova u zadnjih su 5 kola osvojili tek dva, doživjevši tri poraza. Imaju tek 11 bodova i kako trenutačno stvari stoje, prilično rano opraštaju se od "europskih snova". Uz "MIlan i Sampdoriju", oni su najveće razočaranje dosadašnjeg dijela sezone.

S druge strane, "Juve"ima 26 bodova, ali unatoč tome, u prvenstvu izgledaju loše, pogotovo ako znamo da imaju najširi i najkvalitetniji igrači kadar. Uz rijetke iznimke (pobjede protiv Napolija i Intera), njihove ligaške prezentacije bile su uglavnom teško probavljive, zapravo - čisto mučenje.

Ni tu se ne može ništa prognozirati, jer "crna" se serija domaćina jednom mora prekinuti, dok za "Juve" možemo kazati kako su pod Allegrievim vodstvom uglavnom pobjeđivali s 1:0, a ove sezone sa Sarriem na klupi uglavnom s 2:1, dakle - bez ikakvog napretka i pomaka u igri. Od jeseni 2008 u njihovih 18 međusobnih susreta (prvenstvo i kup), "Juventus" ima 15, "Torino" jednu pobjedu, uz dva remija.

Treći derbi ovoga kola igra se u nedjelju navečer između "Milana i Lazia".

Poslednje vijesti

Poslednje videosnimke