• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vijesti
Izdvajamo
NAJAVLJUJEMO: Rijeka u Škotskoj traži potvrdu plasmana u play-off Europske lige
Izvor: Arena sport TV | Autor: Mario Glavan | Postavljeno: 14.08.2019.
Prijenos ekskluzivno na Areni!

Malo se toga moglo znati o Škotima uoči prvog dvoboja na Rujevici osim činjenice da su posljednji put kad su boravili na Kvarneru protutnjali Kantridom. Stoga je oprez u rijelkim redovima uoči tog dvoboja bio više nego razumljiv.

Igor Bišćan neprestano je isticao kako njegova momčad nikako ne može biti favorit u tom susretu, a svi na Rujevici na određeni su se način pribojavali gosrostasnog Sam Cosgrovea koji je igrao u životnoj formi. Prvih četrdeset i pet minuta proteklo je u grču, ali kad je Rijeka osjetila da Aberdeen nema moć da bi je ozbiljnije ugrozio u gostima otpustila je kočnice i krenula u napad. Malo je pomogao i Logan koji je srušio Capana za kazneni udarac, a Murić je potom samo završio prvi dio posla.

Kažemo prvi dio, jer su Riječani i te kako svjesni da ih na Pittodrieju čeka sasvim nova utakmica. Oba su trenera u ligaškim utakmicama prošlog vikenda malo kalkulirala i ubilježila poraze. Rijeka je još jednom pala od Gorice dok je Aberdeen izgubio od ne pretjerano jakog St. Mirrena. Puno važnije je da bi obje momčadi u četvrtak mogle istrčati na travnjak Pittodrieja bez važnih karika.

Rijeci se u Velikoj Gorici ozlijedio Pavičić koji sigurno neće biti u kadru, ali puno je važnija vijest da je dvoboj sa St. Mirrenom zbog ozljede mišića propustio baš taj snažni Cosgrove. Gostujući trener Derek McInnes se još uvijek nada da će mu stasiti centarfor biti od pomoći u uzvratu, ali vjerojanto neće riskirati s nespremnim igračem bude li mimalo dvojbe oko njegova nastupa.

Uzvrat ovog dvoboja bit će, ističu u Rijeci, sasvim drugačiji u odnosu na prvi okršaj. Aberdeen prije svega mora hvatati dva pogotka prednosti Rijeke i sasvim je jasno da neće moći igrati na način na koji je igrao u prvom susretu. Osim toga, huk 20 000 domaćih navijača tjerat će Škote naprijed i Rijeka će, prije svega, morati izdržati taj početni nalet.

Smiri li Bišććanova momčad Škote u prvih dvadesetak minuta izgledi za prolaz će samo rasti. Ono što svakako Rijeačni moraju otkloniti iz svojih glava je eventualni strah koji u već nekoliko posljendjih utakmica uvjetuje ponešto sporiji i mekaniji ulazak u susret. U ovom dvoboju Igor Bišćan treba ratnike koji se neće uplašiti Škota i koji će se biti spremni „potući“ da bi ostvarili rezuultat za prolaz u sljedeći krug kvalifikacija Europske lige.

Prije četiri godine Rijeka je u Škotsku otputovala s tri gola minusa i umalo napravila čudo nakon što je povela s dva gola prednosti. Za prolaz i ovoga će puta biti potrebno postići pogodak, jer će se tako najbolje zaustaviti škotski uragan.

Susret pratite u programu Arene Sport s početkom od 20 sati i 45 minuta, a naša ekipa priprema vam i uvodnu emisiju iz Aberdeena s početkom u 20 sati i 15 minuta.
<< POVRATAK