• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vijesti
Izdvajamo
NAJAVLJUJEMO: Juve već u 2. kolu čeka glavnog izazivača za Scudetto
Izvor: Arena sport TV | Autor: Božo Sušec | Postavljeno: 30.08.2019.
Veliki derbi Juventusa i Napolija pratite u programu Arene.

Ždrijeb Serie A bio je nemilosrdan prema Napolitancima. U prvom kolu vruće gostovanje u Firenci, a već u drugom koraku superderbi lige, vječiti prvak Juve dočekuje gotovo stalno drugog Napolija.

Nogometaši Carla Ancelottija vehementno su ušli u sezonu utrpavši čak 4 komada Fiorentini na njihovom Artemiu Franchiju. I ne samo to. Uočene su evidentne promjene u njihovom nogometnom DNK-u. Napoli je postao okomitiji, konkretniji, učinkovitiji, opasan u šutu s distance s radikalnim smanjenjem beskonačnih horizontalnih dodavanja.

Novi ljudi Di Lorenzo i Manolas dodatno su učvrstili obranu, a da se ne šale dokazali su i Međunarodnom kupu prvaka pobijedivši evropskog šampiona Liverpool s glatkih 3:0. U Torino dolaze prepuni samopouzdanja s realnom ambicijom da prekinu vječiti lov za Juventusom i da promjene te uloge.

"Stara dama" počela je pravom juventusovskom pobjedom protiv Parme s njima omiljenih i čestih 1:0. Poprilično osvježeni Juventus s De Lightom, Ramseyem, Higuainom, Rabiotom, Danilom i društvom djeluje silno moćno i dalje je prvi favorit za osvajanje scudetta, deveti put zaredom, što bi bio apsolutni rekord.

Od novog trenera Maurizia Sarrija ( ex Napoli) osim redovite uspješnosti u Italiji traži se iskorak ka vrhu Evrope, zapravo utrka ka trostrukom naslovu. Nimalo lak zadatak za trenera ( trenutno bolesnog) koji ima svlačionicu prepunu ćudljivih zvijezda gladnih minutaže. Potencijalno eksplozivna situacija.

Poseba intrigantnost meča je odgovor na pitanje hoće li Sarri ipak biti na klupi Juvea protiv svog bivšeg kluba, usprkos strogoj liječničkoj zabrani.
<< POVRATAK