Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Nogomet
12.03.2020. - 07:28

Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza odlučili: Od danas se sve utakmice igraju bez gledatelja! Evo do kada će tako biti

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL
Epidemija koronavirusa zahvatila je velik dio Europe zbog čega su neke lige prekinule natjecanja, a sve veći broj utakmica igra se bez gledatelja. Niti Hrvatska nije izuzetak...
Tako je rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza na hitnom sastanku donijelo novu mjeru sa svrhom zaštite gledatelja, klubova, igrača i natjecanja.
'Uzimajući u obzir novonastale okolnosti u pogledu epidemije novog koronavirusa SARS-CoV-2, danas su vodeći ljudi HNS-a i odgovarajuća tijela Saveza ponovno zajednički analizirali aktualnu situaciju i donijeli odluku da će sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom HNS-a do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja', piše u dopisu HNS-a.
Tako se doznaje kako se mjera odnosi na HT Prvu ligu, 2. HNL, 3. HNL, 1. HNLŽ, 2. HNLŽ, 1. HMNL, 2. HMNL te sve lige mladeži pod okriljem HNS-a, kao i na predstojeće Uefine kvalifikacijske turnire koji se održavaju u Hrvatskoj.
U navedenim natjecanjima, utakmicama će do daljnjega moći prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i HNS-a, tehničko osoblje te određeni broj predstavnika medija, uz sve uobičajene mjere za organizaciju utakmica.
Također, HNS daje preporuku svim županijskim savezima da istu mjeru poduzmu u natjecanjima pod svojom ingerencijom.
U dopisu još stoji kako će HNS pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti drugačije mjere o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni.
Odluka stupa na snagu odmah, a vrijedi do 31. ožujka odnosno završetka reprezentativne pauze. Savez će pravovremeno donijeti odluku o nastavku ili prekidu ove mjere, uzimajući u obzir razvoj događaja, preporuke javno-zdravstvenih institucija, a imajući u vidu prije svega zdravlje gledatelja, nogometaša i svih drugih aktera u nogometu.

Poslednje vijesti

Poslednje videosnimke