Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
NEXE - LA RIOJA
arenasport2
Na programu od 07:00
SEPP BLATTER
arenasport3
Na programu od 06:45
GREATEST TEAMS 11
arenasport4
Na programu od 07:00
MNR: ČEŠ/SLO
arenasport5
Na programu od 00:00
NAJAVA PROGRAMA
arenasport6
Na programu od 00:00
NAJAVA PROGRAMA
arenasport7
Na programu od 07:00
SAŽETAK 2. KOLO
arenasport8
Na programu od 06:00
PHOENIX - MILWAUKEE G4
arenasport9
Na programu od 00:00
NAJAVA PROGRAMA
arenasport10
Na programu od 00:00
NAJAVA PROGRAMA
Otvori pretragu
Košarka
21.05.2020. • 16:49

Nastavak NBA lige u srpnju, ali problem su igrači koji se još nisu vratili u klubove među kojima je i 'neposlušni' Slovenac Luka Dončić

Paul George, Wendell Carter Jr., Lauri Markkanen i Ivica Zubac Izvor: EPA / Autor: TANNEN MAURY
NBA momčadi očekuju da će oko 1. lipnja dobiti upute iz ureda NBA lige prema kojima će moći pozvati na povratak igrače koji su napustili gradove u kojima igraju domaće utakmice, što bi trebao biti prvi formalni korak ka nastavku natjecanja krajem srpnja.
Momčadi očekuju da bi u isto vrijeme mogle dobiti dopuštenje za prelazak s individualnih treninga na treninge u kojima bi moglo sudjelovati više igrača i klupskog osoblja, objavio je ESPN pozivajući se na neimenovani izvor.
Panedmija izazvana širenjem koronavirusa prekinula je NBA sezonu 11. ožujka, a vodstvo lige trenutačno raspravlja o detaljnom planu za nastavak koji uključuje dva tjedna za povratak svih igrača u klubove i boravak u karanteni, jedan do dva tjedna individualnih treninga te dva do tri tjedna za službene trening kampove.
Mnogi igrači su ostali na lokacijama u kojima su njihove momčadi, a neki od njih su počeli dolaziti u trening centre na individualne treninge. Međutim, ima i onih koji su otišli na druge lokacije, a neki su, poput zvijezde Dallas Mavericksa Luke Dončića, potegnuli čak do Europe, zanemarujući preporuke iz ureda lige. No, s druge strane razumljivo je da su neki zbog pandemije koronavirusa širom SAD-a otišli na 'sigurnije mjesto.'
NBA povjerenik Adam Silver vjeruje da će u olakšavanju povratku igrača koji su napustili SAD-e dobiti pomoć od državnog vodstva.
Ne bude li nekih novih obrata po pitanju pandemije, vlasnici i vodeći ljudi NBA klubova, kao i predstavnici igrača vjeruju da je će Silver u lipnju obznaniti odluku o nastavku sezone, a prve utakmice bi trebale biti odigrane krajem srpnja.
Vodstvo NBA lige još uvijek razmatra nastavak sezone odigravanjem utakmica u dva grada, odnosno na dvije lokacije, a to su Disney World u Orlandu i Las Vegas.
Predstavnici igrača i vodstvo lige još uvijek nisu dogovorili kakav će biti sustav natjecanja u nastavku sezone, kakav će biti format doigravanja i hoće li se u akciju vratiti svih 30 momčadi.

Poslednje vijesti

Poslednje videosnimke