• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vijesti
Izdvajamo
NAJAVLJUJEMO: Završnica Kupa Krešimira Ćosića na Areni!
Izvor: Arena sport TV | Autor: Stanko Ružić | Postavljeno: 14.02.2018.
Sve utakmice iz zadarskog Višnjika pratite u našem programu.

Čeka nas 27. izdanje Hrvatskog košarkaškog kupa koje nakon smrti Krešimira Ćosića nosi ime po jednom od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena. Organizator turnira je Zadar koji će sljedeća 2 tjedna biti centar hrvatskih košarkaških zbivanja jer je nakon Kupa domaćin i kvalifikacijskim utakmicama naše reprezentacije koje će se igrati 23. i 26. veljače protiv Rumunjske i Nizozemske.

Nakon Šibenika ovo je drugi puta kako 8 ekipa nastupa na završnom turniru. Povijesno Cibona je najuspješnija hrvatska momčad sa 7 osvojenih naslova, Zadar je uzeo 6, Cedevita i Split po 5, dok je Zagreb u Kupu pobijedio 3 puta.

U zadnje 4 godine Cedevita je neprikosnovena. Naslove je osvajala u Zagrebu, Vukovaru, Zadru i Šibeniku, ali ovoga puta bi im moglo biti najteže jer je Zadar ove sezone barem u HT Premijer ligi posve ravnopravan. Da im je ostao Bostic bili bi gotovo izjednačeni, no niti novi zadarski Amerikanac Gray nije loš igrač.

Cedevita je u nestabilnom razdoblju i na turniru koji otvaraju sa Zagrebom pokušat će vratiti samopouzdanje. Ždrijeb im je išao na ruku jer nakon Zagreba kojega će objektivno lako nadvisiti imaju dan odmora. Cibonu nećemo otpisati, ali osim tankog rostera imaju i najteži ždrijeb. Jako Škrljevo na početku, te ako prođu Zadar te vjerojatno Cedevita u finalu. Ovoga trenutka to izgleda nemoguće.

Šibenik je odličan i ove sezone i vjerojatno će imati svoje navijače u dvorani u Višnjiku. Na završnom turniru prvi puta ćemo vidjeti Zabok i Škrljevo, odlične, stabilne košarkaške sredine koje mogu iznenaditi. Objektivno nikakvu šansu nemaju tek Zagreb i zadarski drugoligaš Sonik Puntamika.

Evo i parova utakmica uz dodatak kako ćete svih 7 susreta moći vidjeti u programu Arena sport televizije. Prije svake utakmice imat ćemo kratke najavne emisije, a ne propustite niti tradicionalnu emisiju petkom „Hrvatska košarka“ koja će u cijelosti biti posvećena završnici Kupa Krešimira Ćosića. 

RASPORED ZAVRŠNICE KUPA KREŠIMIRA ĆOSIĆA (14.02. - 17.02., Zadar)

Srijeda 14.02.
Zagreb - Cedevita 17.00 (Arena 2)
Šibenik - Zabok 19.30 (Arena 2)

Četvrtak 15.02.
Škrljevo - Cibona 17.00 (Arena 2)
Zadar - Sonik Puntamika 19.30 (Arena 2)

Petak 16.02.
Prvo polufinale 17.00 (Arena 2)
Drugo polufinale 19.30 (Arena 2)

Subota 17.02.
Finale 18.00 (Arena 2)
<< POVRATAK