• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vijesti
Izdvajamo
NAJAVLJUJEMO: Budućnost - Cedevita, odlučujuća utakmica za ulazak u finale ABA lige!
Izvor: Arena sport TV | Autor: Stanko Ružić | Postavljeno: 31.03.2018.
KK Cedevita
Arena sport na licu mjesta u Podgorici...

Cedevita će na Uskrs u Podgorici pokušati uhvatiti novo finale ABA lige.

Na kraju je dakle izrazito zanimljiva polufinalna serija doigravanja čiji je rasplet teško sa sigurnošću predvidjeti. Cedevita je generalno u ove dvije utakmice pokazala više, nesretno je poražena prije 2 tjedna u prvoj utakmici u kojoj su u zadnjoj minuti vodili sa 4 koša viška. U nedjelju u Zagrebu hrvatski je prvak u najvećoj mjeri kontrolirao susret s rijetkim i ne previše opasnim krizama.

Ovih se dana uglavnom govori o pritisku koji seli s jedne na drugu stranu. Logika će reći kako je domaćin sada ponovno u nešto težoj situaciji. Crnogorska ih javnost opterećuje podatkom kako u 5 dosadašnjih polufinala nisu pronašli put do finala. No Roko Ukić kapetan Cedevite prekinut će lamentiranje takve vrste izjavom kako i Cedevita silno želi finale i kako prave ekipe u ovakvim situacijama pokazuju najviše.

Za ukupnu pobjedu protiv Crnogoraca bit će potrebno odlično izdanje Amerikanaca koji u zadnje vrijeme igraju sjajno, prvenstveno Nicholsa i Cherrya. Važna je zatim uloga Roka Ukića koji je u prvom susretu u 12 minuta napravio 5 prekršaja. Kolektivna agresivna obrana, zaustavljanje okomitih protivničkih bekova Gordića i Ivanovića i još niz detalja u susretu koji slijedi i koji je svakako priča za sebe neusporediva s prve dvije utakmice.

Arena Sport TV priprema posebnu emisiju pola sata prije početka susreta u kojoj ćemo ugostiti trenera i pomoćnog trenera Juru Zdovca i Slavena Rimca te direktora lige  Krešimira Novosela. Početak odlučujuće utakmice za ulazak u finale ABA lige između Budućnosti i Cedevite je na Uskrs u 19 sati, a susret možete pratiti samo u programu Arene. Što se drugog polufinala tiče, Crvena Zvezda i Mornar će svoju majstoricu odigrati u ponedjeljak također uz prijenos na našoj televiziji.
<< POVRATAK