Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:00
CLUB BRUGGE - RB LEIPZIG
arenasport2
Na programu od 05:00
TYSON FURY - DOENTEY WILDER
arenasport3
Na programu od 05:00
HAJDUK - ISTRA
arenasport4
Na programu od 06:00
RAND UNIVERSITY
arenasport5
Na programu od 00:00
NAJAVA PROGRAMA
arenasport6
Na programu od 00:00
NAJAVA PROGRAMA
arenasport7
Na programu od 05:00
ROMA - ZORYA
arenasport8
Na programu od 06:00
PHOENIX - MILWAUKEE G4
arenasport9
Na programu od 00:00
NAJAVA PROGRAMA
arenasport10
Na programu od 00:00
NAJAVA PROGRAMA
Otvori pretragu
NAJAVLJUJEMO: ABA liga sezona 2019/2020
Košarka
05.10.2019. • 09:13

NAJAVLJUJEMO: ABA liga sezona 2019/2020

NAJAVLJUJEMO: ABA liga sezona 2019/2020
Ekskluzivno u programu Arene sport...

Pred nama je novo izdanje ABA lige. Supercup u Zagrebu protekloga tjedna potvrdio je kako će liga biti jača nego ranijih sezona.

Prvak Crvena Zvezda i dalje ima jaku momčad, ali čini se kako je Partizan velikim ulaganjima stigao sasvim blizu. Uostalom ekipa Andree Trinchieria je osvojila turnir u Zagrebu lako preskočivši sve 3 stepenice Megu, Primorsku i Cedevita Olimpiju. Međutim to je zagrijavanje i treba vidjeti kako će sve funkcionirati kad se rasplamsa Europska sezona. Definitivno su beogradski klubovi ovoga trenutka ispred konkurencije. Uložili su veliki novac, puno je stranih igrača, ali možda bi baš domaći momci mogli presuditi. U Partizanu odlični Jaramaz, Zagorac ili veteran Veličković, u Zvezdi Dobrić, Davidovac ili Lazić.

U drugom kvalitativnom redu su Budućnost i Cedevita Olimpija. Podgorička ekipa dramatično skresanog buđeta u odnosu na prošlu godinu kada su ovdje igrali Cole, 2 Clarka i ostali momci ogromnih ugovora. Cedevita Olimpija pak slovenskog predznaka s revolucionarnom idejom preseljenja iz Zagreba u Ljubljanu. Treba vidjeti kako će se snaći. Samo su Krušlin, Stipanović, Murić i trener Rimac ostali od prošle godine. Boatright, Blažić, McIntyre, Simonović odlični su igrači ali će to biti dovoljno vjerojatno samo za polufinale.

Od ostalih ekipa izdvojit ćemo Primorsku Koper našega trenera Jurice Golemca. Izbaciti Crvenu Zvezdu u četvrtfinalu Superkupa nije mala stvar. To je ujednačena, dobro utrenirana ekipa u kojoj hrvatski reprezentativac Čakarun igra vrlo dobro. Iskusni igrači poput Harrrisa, Jagodića, Marčinkovića, odlični Šiško. Bit će osvježenje prvenstva. Slijede ekipe koje će se poput prethodnih sezona boriti za poredak od 5-11 mjesta. I ponovno će do kraja biti neizvjesno jer su gabariti izjednačenosti slični.

Cibona i Zadar su među tim momčadima i možemo tek poželjeti da ove sezone izostane drama borbe za ostanak. Hrvatski su klubovi potpuno promijenili rostere. Zadar je otpustio osmoricu, Cibona tek nešto manje. Tek treba vidjeti i spoznati kemiju naših ekipa za konkretnije zaključke, ali momci poput Rebeca, Gibsona, Rhetta u Ciboni ili Junakovića, Allena i Uljarevića u Zadru trebali bi dizati energiju i kvalitetu svojih suigrača.

Mega će čini se biti slabija no do sada, Mornar ponovno velikog proračuna, doveli su Markotu iz Cibone, Igokea s Tomasom ponovno na početku sezone misli ozbiljno. FMP ima niz sjajnih mladih domaćih igrača i na koncu Krka kojoj analitičari daju najmanje šanse zadržati se u društvu najboljih.

Evo i parova 1. kola ABA lige:
 
PETAK:
MEGA BEMAX – CEDEVITA OLIMPIJA – 20h
 
SUBOTA:
IGOKEA – PARTIZAN – 18h
CIBONA – MORNAR – 20h
 
NEDJELJA:
BUDUĆNOST VOLI– ZADAR – 18h
CRVENA ZVEZDA – PRIMORSKA KOPER – 20h
 
PONEDJELJAK:
KRKA - FMP – 18h

Poslednje vijesti

Poslednje videosnimke