Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 10:00
PSG - REIMS
arenasport2
Na programu od 10:30
PARTIZAN NIS - CIBONA
arenasport3
Na programu od 10:00
FCSB - CLUJ
arenasport4
Na programu od 10:00
NAPOLI - LEICESTER CITY
arenasport5
Na programu od 00:00
NAJAVA PROGRAMA
arenasport6
Na programu od 00:00
NAJAVA PROGRAMA
arenasport7
Na programu od 11:00
SAŽETAK 3.KOLO
arenasport8
Na programu od 10:00
PHOENIX SUNS - UTAH JAZZ
arenasport9
Na programu od 00:00
NAJAVA PROGRAMA
arenasport10
Na programu od 00:00
NAJAVA PROGRAMA
Otvori pretragu
Arenasport
03.08.2021. • 20:28

Odgovor na objavu pojedinih medija u Hrvatskoj

Arenasport
Arena sport
Povodom tekstova u hrvatskim medijima ‘’Jutarnji list’’ i ‘’Nacional’’ u kojima se navode cifre koje su plaćene za pojedina prava, te se pokušava ispolitizirati jedna klasična tržišna utakmica, oglasio se direktor medijske kuće Arena Channels Group, Nebojša Žugić.

U hrvatskim medijima ‘’Jutarnji list’’ i ‘’Nacional’’, očigledno bliskih našoj konkurentskoj tvrtki, objavljene su cijene pojedinih prava na prijenose liga koje će se u narednom periodu emitirati na kanalima televizije Arena sport. Nijedna od iznesenih cifri nije točna i očigledno je kako se radi o zlonamjernom pokušaju da se izvrne i prikrije istina, a istina je da je ova kuća postala apsolutni lider kada je u pitanju sportski sadržaj.

Godinama su kanali Sport kluba bili lideri i apsolutni vladari regionalnog tržišta i jasno nam je da teško podnose poraz, kao i što nam je jasno da koriste sva moguća sredstva ne bi li osporili regularnost postupaka u kojima smo mi prava osigurali.

Još jednom napominjem da su sva nadmetanja u kojima smo sudjelovali bila u skladu sa procedurama liga koje su prodavale prava prijenosa, da su se postupci vodili u više krugova i da je to jasan pokazatelj da su natjecanja bila neizvjesna, a ponude ujednačene.

Pravila i procedura nadmetanja za Premier ligu bila su jasna i precizna, te smo izuzetno ponosni i sretni što smo u toj utakmici uspjeli da osiguramo pobjedu.

Ova pobjeda za televiziju Arena Sport ključna je za ispunjenje poslovne strategije koju smo usvojili prije tri godine, a naša strategija je da svojim gledateljima osiguramo da na jednom mjestu mogu gledati najbolji sadržaj, kao i da svi žele gledati naše kanale u svojim domovima.

Kvalitetnom ponudom i korektnim poslovnim ponašanjem na tržištu uspjeli smo doprijeti skoro do svih ljubitelja sporta u Hrvatskoj, a oni su ti do čijeg mišljenja nam je stalo i zbog kojih se trudimo da naš program iz dana u dan bude sve kvalitetniji.

U cilju daljnjeg razvoja, počeli smo s korištenjem najmodernijih tehnologija i podigli nivo produkcije sportskih i drugih događaja na najviši nivo.

Program koji proizvodimo iz dana u dan obogaćujemo novim emisijama, stručnim analizama, vrhunskim komentiranjem, prisustvom na svim mjestima na kojima naši gledatelji žele biti.

Sve te investicije, ulaganja, rad i trud omogućili su nam da s ponosom kažemo kako smo postali ozbiljan medijski gigant koji nema namjeru stati sa svojim razvojem.

Više nego očigledno naručeni tekstovi i pisanja pojedinih medija neće nas zaplašiti i mi ćemo nastaviti svoj posao raditi profesionalno i predano, a istupi naše konkurencije i pokušaji da se politiziranjem tržišne utakmice prikrije poslovni neuspjeh su nešto na što se nećemo obazirati.

Imajući u vidu značaj i specifičnu karizmu sportskog sadržaja, ponosni smo na Arena sport kanale koji su definitivno prepoznatljiviji televizijski brend što se tiče sportskih sadržaja u ovom dijelu Europe.

Popularnost i vidljivost NBA lige doživjeli su potpuni preporod dolaskom na kanale Arena sport televizije. Povećan je broj prijenosa, uvedene su dnevne i tjedne emisije, a stručan i profesionalan pristup pripremi emisija i prijenosa doveden je na svjetski nivo, te nije čudo što se ne zna tko je zadovoljniji, ljubitelji košarke ili naši NBA partneri.

Najbolje svjetske, regionalne i domaće lige u košarci, rukometu, vaterpolu, odbojci, boksu, MMA i veliki broj individualnih sportova čine našu ponudu najatraktivnijom sportskom ponudom u regiji.

I na kraju dolazi najvažnija sporedna stvar na svijetu, nogomet. Vojska ljubitelja ovog sporta moći će gledati utakmice Lige prvaka, Europa lige, Konferencijske lige, talijanskog, španjolskog, francuskog, portugalskog, a od sezone 2022./23. i engleskog prvenstva.

Kupovina najbolje lige na svijetu omogućit će nam daljnji razvoj i osigurat će nam prolaz do svih domova u našoj regiji. Potaknut će nas da proizvodimo još kvalitetniji program, podići će vrijednost naših kanala i otvoriti još mnogo novih mogućnosti za prihod i povećanje profita Arena Channels Group.

Naša misija je da budemo najbolji u svom poslu i da naši gledatelji uvijek budu zadovoljni.

Kupovina prava za englesku ligu daje nam priliku da svoju misiju ispunimo, jer je najbolja, najatraktivnija i najpopularnija liga na svijetu i šest sezona počevši od sezone 22/23 će biti ekskluzivno na Areni Sport.

Engleska liga je krema europskog klupskog nogometa. Tu je nogomet nastao, tu nogomet nije samo igra. To je istovremeno sport,  biznis i popularna kultura.  Atmosfera na stadionima je impresivna. Nadamo se da će ponovno biti puni. Tu su stadioni nogometni hramovi. Svakom nogometašu je želja da jednom zaigra u ovoj ligi. Jedna od najvećih baza Liverpoolovih navijača je upravo na ovim prostorima. Pa ovdje, gotovo svaki navijač ima svoj engleski klub za koji navija. Investicije su ogromne. Ovdje ne igraju Messi, Ronaldo i Neymar, koje također možete gledati samo na Areni, ali je vrijednost momčadi, a ne pojedinaca najveća upravo u Premier ligi. Na gledateljima i fanovima ove lige je sada da se polako pripreme za ono što ih očekuje od 2022. godine. Sve, ali zaista SVE utakmice, ukupno njih 380, bit će direktno prenošene.

Svakome tko se makar i površno razumije u sport i medijski posao jasno je zašto je ona toliko bitna i dragocjena, te je razumljiva i nervoza i bijes onih koji su ovu trku izgubili ma koliko ružan bio pokušaj da se situacija ispolitizira i na taj način sakrije poslovni neuspjeh, što gubitak prava na prijenose utakmica najpopularnije lige na svijetu, svakako jest.

Poslednje vijesti

Poslednje videosnimke